Cumartesi, Aralık 23, 2006

Vatan Gazetesi -- Kadir Albayrak Yazısı

Doç. Dr. Kadir Albayrak: İşsizleri kolayca hıristiyan yapıyorlar

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kadir Albayrak, Adana'da faaliyet gösteren 1 Katolik, 6 Proteston kilisesi ve çeşitli Hıristiyan toplulukların, 2004'te 7 bin 900 kişiyi Hıristiyanlaştırdıklarını iddia ettiklerini söyledi

13.12.2006

Doç. Dr. Albayrak, "Adana'da Arap Alevisi olarak bilinen Nusayrilerin [??] yoğunluğu, göç ve işsizlik gibi nedenlerle tehlike büyük. PKK da ilk etapta `bir avuç terörist' olarak tanımlanmıştı. Azıcık maya tüm hamuru kabartır" dedi.

ÇÜ İlahiyat Fakültesi'nce düzenlenen `Adana'da Kiliseler ve Hıristiyanlaşma Olgusu' konulu konferansta konuşan Doç. Dr. Albayrak, Adana'da 2000 nüfus sayımına göre 1 milyon 848 bin kişinin yaşadığını, Türkiye genelinde yüzde 10'luk işsizlik oranının, Adana'da yüzde 20'lere dayandığını söyledi. İşsizliğe dikkat çeken Doç. Dr. Kadir Albayrak şöyle devam etti:

"Adana'da 1 Katolik kilise var. Bunun dışında Protestan ibadetin yapıldığı Adana Protestan Topluluğu, Kurtuluş Kilisesi Vakfı, Yabancı Protestan Topluluğu, Türk Protestan Cemaati, Adana Yeni Havariler Cemaati, İncirlik ABD Kilisesi bulunuyor. Bunların dışında Bahailer, Yehova Şahitleri gibi topluluklar da faaliyet gösteriyor. 10 Yahudi'nin ibadet ettiği sinagogla, 1 radyo ve internet sitesi üzerinden de yayın yapıyorlar. Ortodoks oluşum Adana'da yok. Protestanlar son yıllarda faliyetlerini yoğunlaştırdı. Çoğu, Güney Koreli misyonerler tarafından yönetiliyor. Protestanların Katolikler gibi kiliselere ihtiyacı yok. Evlerde bile topluluklarının faaliyetlerinin gerçekleştirebiliyorlar ve direk din olgusunu işlemeyerek, kimseyi ürkütmeden yandaş ediniyorlar. Ben uzun süredir yaptığım araştırma ve ziyaretlerden, bütün bu cemaatlere mensup 850 Türk tespit ettim. Kendi beyanlarına göreyse sadece 2004'te 12 bin 800 kişiye ulaşmışlar ve bunlardan 7 bin 900'ü Hıristiyan olmuş. Bu rakam bana biraz abartılı geldi. Adana'da 1991'den 2001'e kadar diğer dinlerden Müslümanlığa geçenlerın sayısı 71. Bunlardan biri daha sonra Müslümanlıktan çıktı."

İMAM HATİP MEZUNLARI DAHİ HIRİSTİYAN OLUYOR
Adana'da Hıristiyan olan Türklerin arasında imam hatip mezunlarının, tarikat üyesi ailelerin çocuklarının dahi bulunduğunu vurgulayan Doç. Dr. Albayrak, "Kurtuluş Kilisesi Pastörü, yani yöneticisi imam hatip mezunu. Babası polis ve doğu kökenli. Adana'daki Hıristiyanlaşma olgusunu Kayseri'de görmeniz mümkün değil. Adana'da Arap Alevisi olarak bilinen vatandaşların sayısı çok fazla. Güneydoğu ve Doğu'dan göçün yarattığı işsizlik ve ekonomik zayıflık da misyonerlerin işini kolaylaştırıyor. Yılbaşı öncesi 25-30 YTL'lik paketler dağıtıp gönül alıyorlar. ABD, İngiltere ve çok İskandinav ülkelerinin mezhebi olan Protestanlığa mensup olanlar, maddi açıdan da Katolik ve Ortodokslardan güçlü. Mcdonals ve Coca Cola gibi yayılıyorlar. Güney Kore'nin 40 yılda yüzde 70'i Protestan oldu. Protestanlığı kabul edenler arasında solcu, liberal ve milliyetçiler var. Adana'da Hıristiyan olan Türklerin yüzde 90'ının hayatlarında bir dönem ateist düşünceyi benimsedikleri ortaya çıktı" dedi.

İSMİ AYŞE, MUSTAFA, DİNİ HIRİSTİYAN
Adana bir süre sonra Hıristiyanlaşma furyasının ilçelere kayacağı ve yaygınlaşacağı görüşünü taşıdığını iddia eden Doç. Dr. Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önlem alınmıyor. Bunun önlemi olduğuna da inanmıyorum. PKK da böyle başlamıştı. "'Bir avuç terörist' denilerek ciddiye alınmayanlar Türkiye'nin başına bela oldu. Azıcık maya tüm hamuru kabartır. Hrıstiyanlaşma tehlikesi var. Aleviler de böyle giderse bir süre sonra azınlık olarak ülkenin başını ağrıtacak. Bir de Müslümanlığın açıklarını öğretiyorlar. Yanlarına dini bilginiz az olarak giderseniz sizi mutlaka etkileri altına alırlar. Bu konuda en büyük görev ilahiyat fakültelerindeki öğretim üyelerine ve öğrencilere düşüyor."


Comments: Yorum Gönder



<< Home