Cumartesi, Şubat 10, 2007

Grup Nidal - Asfur


Grup Nidal Türkiye'de ilk Arapça albümü çıkartan müzik grubu. Grup üyeleri 12 yıldır Mersin ve Hatay bölgesinde müzik yapıyorlar.


etnikmüzik.com adresinde grup üyelerinden biri şu şekilde anlatıyor grubu:

"Nidal bundan 11 yıl önce Antakya'da kuruldu. O yıllarda Arap dili ve kültürünün unutulmaya yüz tutmuş ağıtları ile bir köşede durmasını ve kendi dil ve düşüncesini diğer yerelde insanlara ulaştırmak istemiştir. Burdan bir araya gelen müzisyen arkadaşlar Nidal'in ilk adımını atmıştır. Grup o zamanlarda köyler ve ilçeleri gezerek yasak konserler veriyordu. Bu süreçtede bir kaset çalışması yapılmak istenmiş, fakat maddi durumlar buna engel olmuştu. Grup yıllar geçtikçe Türkiye'de yakın çevrelerce tanınmış ve diğer illerde festival çalışmalarına katılmıştır. Arap müziğini oralarda tanıtmıştır. Bu sıralarda bir albüm çalışması yapmış ve kayıtları tamamlanmıştır. Çok yayında yayımlanacak olan albüm tamamı Arapça olmak üzere Antakya halk ezgileri ve ağıtları bulunmaktadır."

http://www.grupnidal.tr.gs/

Son albüm "Asfur" oldukça başarılı. İçinde Meryem Meryemti gibi çok bilinen parçalar var. Zaman zaman orijinal taddan uzaklaşsa da, farklı Arapça şiveleri karıştırsa da, özgün müzik ve halk ezgilerini bir arada verse de, dinleyenleri alıp başka diyarlara götürecek kadar etkili bir albüm...

Esasen kaset satışını desteklemek gerekiyor (Adana Sun Sineması sokağı Kasetçi Kerim'de mevcut) ama sizleri de bu müzik keyfinden de mahrum bırakmamak lazım:

Grup Nidal'in albümünü (Asfur) şu linkten indirebilirsiniz:

http://rapidshare.com/files/10406556/Grup_N_dal_Asfur__2006__by_SymphoniC.rar

RAR-Arsiv'in sifresi: SymphoniC

Comments: Yorum Gönder



<< Home